loaderimage

‘Ik ben nog steeds dezelfde krachtige vrouw, maar dan in een ander jasje’

kanessamuluneh_banner_image KanessaMomtrepreneurage
By Kanessa Muluneh October 9, 2022

Kanessa Muluneh (31) is getrouwd met Remco (50). Ze hebben twee kinderen: zoon Memphis (4) en dochter Malyché (2). In de Kek Mama Special over mombracing geeft Kanessa zich, net als vier andere moeders, volledig bloot.

“Mijn overgewicht is voor mij nooit een issue geweest. Mijn volle figuur paste bij mijn sterke persoonlijkheid en mensen gaven me complimenten: ‘Jij kan het hebben.’ In mijn eerste zwangerschap vielen de extra kilo’s vanwege mijn postuur nauwelijks op. Ik kwam ook weinig aan, acht kilo, omdat ik door zwangerschapssuiker goed op mijn voeding moest letten.

Míjn verhaal

Dat de kilo’s na de bevalling bleven plakken, vond ik niet erg. Het had wel wat: ik ben nu moeder en dat brengt letterlijk en figuurlijk een nieuw soort stevigheid met zich mee. Na mijn tweede zwangerschap was het een ander verhaal. Door de tweede keizersnee was mijn onderbuik nog meer gaan hangen en de huid verfrommeld. Ik herkende mijn lichaam bijna niet meer en ging googelen: hebben anderen dit ook?

Al snel merkte ik dat dat weinig zin in had. Dit was míjn verhaal – ik had een vol postuur en ik had vrij zware kinderen gekregen. Dat kun je niet vergelijken met een moeder die voorafgaand aan haar zwangerschap een strakke buik had. Gelukkig viel mijn onderbuik met kleding aan niet op en hielp mijn man om het positief te bekijken: dit lijf heeft wél twee kinderen gebaard. Na een paar maanden kreeg ik er berusting in.

Wel ontstonden er fysieke klachten: pijn in mijn voeten, rugklachten, nekpijn. Vroeger viel ik door sporten en op mijn voeding letten wat af, nu lukte dat niet. Ik werd alleen maar zwaarder – ging richting de 140 kilo. De huisarts verwees me naar de Obesitaskliniek en daar kreeg ik een maagverkleining.

In een ander jasje

Ik ben nu zestig kilo lichter: dunner dan ik ooit ben geweest. Dat is wennen. Als ik naar mijn slappe huid en magere gezicht kijk, denk ik: wie is dit? Wel merk ik dat mijn nieuwe figuur voordelen heeft. Ik kan laarzen aan die nooit om mijn kuiten pasten en jurkjes vallen mooier. En belangrijker: ik heb energie voor twee. Waar ik eerst amper puf had voor de speeltuin, loop ik nu de hele wijk door.

De kinderen zijn te jong om mijn transformatie te begrijpen, maar Remco vindt het mooi. Al is het voor hem ook wennen: ineens heeft ie minder om ‘lekker beet te pakken’. Er komt een tijd dat ik helemaal tevreden zal zijn. Dat ik trots in de spiegel kijk en denk: ik ben nog steeds dezelfde krachtige vrouw, maar dan in een ander jasje.”

Dit portret staat in de Kek Mama Mombracing Special 2022.

77% van de moeders in Nederland heeft te maken met momshaming, blijkt uit onderzoek van Kek Mama. Dat vond de redactie zó schokkend, dat ze een campagne is gestart: Kek Mama lanceert mombracing, de tegenhanger van momshaming, en roept alle moeders op om elkaar voortaan te steunen in plaats van te bekritiseren.

Similar Posts

blogimage1 Uncategorized
By Kanessa Muluneh May 17, 2023
Legislation Wedding Customs

Jewish wedding events are so considerably more than a formal procedure and a reception; they are …

Read more arrow-right
blogimage2
By Kanessa Muluneh January 26, 2024
Sophisticated people of Eastern Europe

For significant relationships and relationship, sophisticated ladies from Eastern Europe are a fanta…

Read more arrow-right
blogimage3 Uncategorized
By Kanessa Muluneh July 19, 2023
Inexpensive Webcam Sites

Whether youre looking to satisfy your curiosity or indulge in naughty fun, there are no shortage …

Read more arrow-right
blogimage4 Uncategorized
By Kanessa Muluneh July 19, 2023
Marriage ceremony Budget Strategies - 13 Easy Guidelines to Keep Your Wedding party Budget Manageable

Weddings are costly. And, despite having the most well-laid plans, there are countless hidden cos…

Read more arrow-right
blogimage5
By Kanessa Muluneh August 12, 2023
The Qualities of a Happy Wife

Gentlemen have cited a number of traits that they value and find appealing in wives in their wives. …

Read more arrow-right
blogimage6 Uncategorized
By Kanessa Muluneh August 1, 2023
Oriental Wedding Planning Fb timeline

A wedding calls for many decisions and particulars. To turkish mail order brides ensure you’re n…

Read more arrow-right