loaderimage

‘Ik ben nog steeds dezelfde krachtige vrouw, maar dan in een ander jasje’

kanessamuluneh_banner_image KanessaMomtrepreneurage
By Kanessa Muluneh October 9, 2022

Kanessa Muluneh (31) is getrouwd met Remco (50). Ze hebben twee kinderen: zoon Memphis (4) en dochter Malyché (2). In de Kek Mama Special over mombracing geeft Kanessa zich, net als vier andere moeders, volledig bloot.

“Mijn overgewicht is voor mij nooit een issue geweest. Mijn volle figuur paste bij mijn sterke persoonlijkheid en mensen gaven me complimenten: ‘Jij kan het hebben.’ In mijn eerste zwangerschap vielen de extra kilo’s vanwege mijn postuur nauwelijks op. Ik kwam ook weinig aan, acht kilo, omdat ik door zwangerschapssuiker goed op mijn voeding moest letten.

Míjn verhaal

Dat de kilo’s na de bevalling bleven plakken, vond ik niet erg. Het had wel wat: ik ben nu moeder en dat brengt letterlijk en figuurlijk een nieuw soort stevigheid met zich mee. Na mijn tweede zwangerschap was het een ander verhaal. Door de tweede keizersnee was mijn onderbuik nog meer gaan hangen en de huid verfrommeld. Ik herkende mijn lichaam bijna niet meer en ging googelen: hebben anderen dit ook?

Al snel merkte ik dat dat weinig zin in had. Dit was míjn verhaal – ik had een vol postuur en ik had vrij zware kinderen gekregen. Dat kun je niet vergelijken met een moeder die voorafgaand aan haar zwangerschap een strakke buik had. Gelukkig viel mijn onderbuik met kleding aan niet op en hielp mijn man om het positief te bekijken: dit lijf heeft wél twee kinderen gebaard. Na een paar maanden kreeg ik er berusting in.

Wel ontstonden er fysieke klachten: pijn in mijn voeten, rugklachten, nekpijn. Vroeger viel ik door sporten en op mijn voeding letten wat af, nu lukte dat niet. Ik werd alleen maar zwaarder – ging richting de 140 kilo. De huisarts verwees me naar de Obesitaskliniek en daar kreeg ik een maagverkleining.

In een ander jasje

Ik ben nu zestig kilo lichter: dunner dan ik ooit ben geweest. Dat is wennen. Als ik naar mijn slappe huid en magere gezicht kijk, denk ik: wie is dit? Wel merk ik dat mijn nieuwe figuur voordelen heeft. Ik kan laarzen aan die nooit om mijn kuiten pasten en jurkjes vallen mooier. En belangrijker: ik heb energie voor twee. Waar ik eerst amper puf had voor de speeltuin, loop ik nu de hele wijk door.

De kinderen zijn te jong om mijn transformatie te begrijpen, maar Remco vindt het mooi. Al is het voor hem ook wennen: ineens heeft ie minder om ‘lekker beet te pakken’. Er komt een tijd dat ik helemaal tevreden zal zijn. Dat ik trots in de spiegel kijk en denk: ik ben nog steeds dezelfde krachtige vrouw, maar dan in een ander jasje.”

Dit portret staat in de Kek Mama Mombracing Special 2022.

77% van de moeders in Nederland heeft te maken met momshaming, blijkt uit onderzoek van Kek Mama. Dat vond de redactie zó schokkend, dat ze een campagne is gestart: Kek Mama lanceert mombracing, de tegenhanger van momshaming, en roept alle moeders op om elkaar voortaan te steunen in plaats van te bekritiseren.

Similar Posts

blogimage1 Sport
By Kanessa Muluneh June 4, 2021
Kanessa Muluneh, oprichter van The Amsterdam Cats, reset zichzelf in het Oosterpark

Kanessa Muluneh is oprichter van The Amsterdam Cats, dat aan de wieg stond van de Queens Football League.…

Read more arrow-right
blogimage2 Media
By Kanessa Muluneh March 9, 2023
Radio Interview With Virtuzone - Dubai

My first radio interview in UAE with one of the biggest radio channels in Dubai, Dubai Eye. Listen t…

Read more arrow-right
blogimage3 Media
By Kanessa Muluneh February 5, 2023
Interview - My New Life(style) in Dubai

My Dubai Rent takes you inside a reader's home to have a look at what they pay in rent, see who they…

Read more arrow-right
blogimage4 Media
By Kanessa Muluneh January 4, 2023
My First Amharic TV Interview In Ethiopia

https://www.youtube.com/watch?v=G-w2Q7odFzA…

Read more arrow-right
blogimage5 Media
By Kanessa Muluneh January 6, 2022
Kanessa Launches World’s First-Ever NFT Tokens As A Clothing Brand

The plus-size (sports) clothing line designs fashion activewear for plus-size women and has created NFT tokens to provide buyers with a rich digital wardrobe. …

Read more arrow-right